Bővítés az ecoplus Beteiligungspark Kottingbrunnban

by

Az olyan innovatív vállalatok, mint a SKAPA, nagy jelentőséggel bírnak Alsó-Ausztria számára

Opening video in german

A SKAPA újrahasznosító vállalat az ecoplus Beteiligungspark Kottingbrunnban épített egy UBC alumíniumdoboz-feldolgozó üzemet, amely évente mintegy 3000 tonna alumíniumdobozt tud újrahasznosítani. Az ünnepélyes megnyitóra a napokban került sor Dr. Petra Bohuslav gazdasági és technológiai tartományi tanácsos részvételével. "Az olyan innovatív vállalatok, mint a SKAPA Recycling GmbH, nagy jelentőséggel bírnak Alsó-Ausztria tartomány számára. Fontos munkahelyeket biztosítanak - mint a 15 alkalmazottat foglalkoztató SKAPA - és a fenntartható termékekre összpontosítanak" - mondta Dr. Petra Bohuslav gazdasági tartományi tanácsos a megnyitón.

A SKAPA Holding GmbH két évvel ezelőtt két leányvállalatával az ecoplus Beteiligungspark CCK Kottingbrunnban egy 11 000 négyzetméteres ingatlanon, egy bérelt épületben telepedett le. A SKAPA Mining & Trading GmbH évek óta a fémkereskedelemben és az afrikai ércfeldolgozásban tevékenykedik, a SKAPA Recycling GmbH az alumíniumdobozok újrahasznosítására specializálódott, használt alumíniumdobozokat vásárol fel Ausztria-szerte, és az újrahasznosított UBC (Used Beverage Cans) dobozokat kizárólag egy angol partner számára értékesíti. Az új UBC-üzem építése az ecoplus Beteiligungspark Kottingbrunnban a konzervdobozok iránti megnövekedett kereslet miatt vált szükségessé. Az új üzemmel, amelybe a vállalat 500 000 eurót fektetett be, naponta 10-15 tonna alumíniumdoboz újrahasznosítása lehetséges, ami évente mintegy 3000 tonnát jelent. Az innovatív berendezés különlegessége az egyfajta feldolgozás.

A Craft Center Kottingbrunn üzleti parkot, amely 45 hektáros területen terül el, 2001-ben alapították, és egy ecoplus befektetési park - 65 százalékban az ecoplus Beteiligungen GmbH, 30 százalékban Bécs régió és 5 százalékban Kottingbrunn önkormányzata. Időközben kilenc vállalat közel 700 munkahelyet teremtett itt.

Go back