Európa-szerte egyedülálló feldolgozóüzem: Kottingbrunnban az alumíniumdobozok második életet kapnak | Alsó-Ausztria tartományi kormányhivatala, 23.04.2022 (ots.at)

by

Európa-szerte egyedülálló feldolgozóüzem: Kottingbrunnban az alumíniumdobozok második életet kapnak
LR Danninger látogatása a SKAPA Recycling GmbH-nál

St. Pölten (OTS/NLK) - A SKAPA Recycling GmbH az alumíniumdobozok újrahasznosítására szakosodott, használt alumíniumdobozokat vásárol Ausztriában és nemzetközi szinten, és az újrahasznosított UBC-ket (használt italos dobozok) világszerte értékesíti partnereinek. Az újrahasznosító vállalat 2010 óta üzemeltet UBC-feldolgozó üzemet a CCK Wirtschaftspark Kottingbrunnban. 2017-ben a vállalat egy 1500 m²-es gyártócsarnokkal bővítette a telephelyet.

Jochen Danninger gazdasági tanácsos nemrégiben egy céglátogatás során tájékozódott az aktuális fejlesztésekről és kihívásokról. "Az olyan innovatív vállalatokkal, mint a SKAPA Recycling GmbH, amelyek a körforgásos gazdaság jegyében fenntartható folyamatokat fejlesztenek ki, optimálisan felkészítjük telephelyünket a jövőbeli kihívásokra. Gazdasági ügynökségünkkel, az ecoplusszal jelenleg is olyan jövőorientált témákra összpontosítunk, mint az éghajlatbarát vállalkozás, a digitalizáció vagy az együttműködés és a hálózatok" - hangsúlyozta Jochen Danninger, a regionális gazdasági miniszter.

"Itt Kottingbrunnban egy olyan kifinomult feldolgozóüzembe fektettünk be, amely 99 százalékos tisztaságot biztosít, és amelyhez foghatót sehol máshol Európában nem találunk. Jelenleg Kelet-Ausztria-szerte fokozzuk a gyűjtési kampányokat, gyűjtést folytatunk a rendszerekben/közösségekben, rendezvényeken és egyéb gyűjtőpontokon. Mindig is az innovációra összpontosítottunk, és az újrahasznosítást a "doboztól a dobozig" kínáljuk" - mondja Anton Skalnik, a SKAPA Recycling GmbH ügyvezető igazgatója.

A CCK Wirtschaftspark Kottingbrunn egy rendkívül hatékony és virágzó gazdasági régióban található. A Bécs városától mindössze 25 km-re délre, a déli autópálya és a déli vasútvonal közelében fekvő szálloda elhelyezkedése nem hagy kívánnivalót maga után. Jelenleg 47 vállalat található itt több mint 1300 alkalmazottal. Ezen túlmenően az üzleti park kiváló példája egy kihasználatlan barnamezős terület értéknövelő és munkahelyteremtő újrahasznosításának. Ebben az esetben egy gumiabroncsgyártó egykori kiterjedt tesztterületéről van szó, amelyre a modern üzleti park épült.

Az ecoplus az állam gazdasági ügynökségeként összesen 17 tulajdonában vagy részvételével működő üzleti parkot üzemeltet Alsó-Ausztria-szerte. "Nagy elkötelezettséggel dolgozunk azon, hogy a lehető legjobb keretfeltételeket biztosítsuk az üzleti parkjainkban működő vállalkozások számára - és ez a CCK Business Park Kottingbrunn esetében is így van" - tájékoztatott Helmut Miernicki, az ecoplus ügyvezető igazgatója és Roland Zellhofer, a CCK ügyvezető igazgatója.

https://noe.orf.at/stories/3153193/

https://www.ots.at/presseaussendung/OTS_20220423_OTS0016/europaweit-einzigartige-aufbereitungsanlage-in-kottingbrunn-erhalten-aludosen-ein-zweites-leben

Go back