Edinstvena predelovalna naprava na evropski ravni: v Kottingbrunnu aluminijaste pločevinke dobijo drugo življenje | Urad deželne vlade Spodnje Avstrije, 23.04.2022 (ots.at)

od

Edinstvena predelovalna naprava v Evropi: v Kottingbrunnu aluminijaste pločevinke dobijo drugo življenje
Obisk podjetja SKAPA Recycling GmbH s strani LR Danninger

St. Pölten (OTS/NLK) - Podjetje SKAPA Recycling GmbH je specializirano za recikliranje aluminijastih pločevink, odkupuje rabljene aluminijaste pločevinke po vsej Avstriji in po svetu ter reciklirane pločevinke za pijačo prodaja partnerjem po vsem svetu. Podjetje za recikliranje od leta 2010 upravlja obrat za predelavo UBC v CCK Wirtschaftspark Kottingbrunn. Leta 2017 je podjetje lokacijo razširilo s 1.500 m² veliko proizvodno halo.

Svetnik za gospodarske zadeve Jochen Danninger se je med nedavnim obiskom podjetja seznanil s trenutnim razvojem in izzivi. "Z inovativnimi podjetji, kot je SKAPA Recycling GmbH, ki razvijajo trajnostne procese v smislu krožnega gospodarstva, našo poslovno lokacijo optimalno pripravljamo na prihodnje izzive. Z našo poslovno agencijo ecoplus se trenutno osredotočamo tudi na teme, usmerjene v prihodnost, kot so podnebju prijazno poslovanje, digitalizacija ali sodelovanje in omrežja," je poudaril Jochen Danninger, deželni minister za gospodarstvo.

"Tu v Kottingbrunnu smo investirali v prefinjen predelovalni obrat, ki zagotavlja 99-odstotno čistost in mu ni para nikjer drugje v Evropi. Trenutno po vsej Vzhodni Avstriji izvajamo akcije zbiranja v sistemih/občinah, na prireditvah in drugih zbirnih mestih. Vedno smo se osredotočali na inovacije in ponujamo recikliranje od pločevinke do pločevinke," pravi Anton Skalnik, direktor družbe SKAPA Recycling GmbH.

CCK Wirtschaftspark Kottingbrunn se nahaja v izjemno učinkoviti in cvetoči gospodarski regiji. Ta lokacija leži le 25 km južno od Dunaja, blizu južne avtoceste in južne železnice. Trenutno je tu 47 podjetij z več kot 1.300 zaposlenimi. Poleg tega je poslovni park odličen primer ponovne uporabe neizkoriščenega rjavega polja z dodano vrednostjo in številnimi delovnimi mesti. V tem primeru gre za nekdanje obsežno testno območje proizvajalca pnevmatik, na katerem je bil zgrajen sodoben poslovni park.

Podjetje ecoplus kot deželna gospodarska agencija upravlja 17 poslovnih parkov, ki so v lasti ali udeležbi na celotnem območju Spodnje Avstrije. "Z veliko zavzetostjo si prizadevamo, da bi podjetjem v naših poslovnih parkih zagotovili najboljše možne okvirne pogoje - tako je tudi v poslovnem parku CCK Kottingbrunn," sta sporočila direktor podjetja ecoplus Helmut Miernicki in generalni direktor CCK Roland Zellhofer.

https://noe.orf.at/stories/3153193/

https://www.ots.at/presseaussendung/OTS_20220423_OTS0016/europaweit-einzigartige-aufbereitungsanlage-in-kottingbrunn-erhalten-aludosen-ein-zweites-leben

Nazaj