Širitev v ecoplus Beteiligungspark Kottingbrunn

od

Inovativna podjetja, kot je SKAPA, so za Spodnjo Avstrijo zelo pomembna

Opening video in german

Družba za recikliranje SKAPA je v parku ecoplus Beteiligungspark Kottingbrunn zgradila obrat za predelavo aluminijastih pločevink UBC, ki lahko letno reciklira približno 3.000 ton aluminijastih pločevink. Te dni je potekala slovesna otvoritev z deželno svetnico za gospodarstvo in tehnologijo Dr. Petro Bohuslav. "Inovativna podjetja, kot je SKAPA Recycling GmbH, so zelo pomembna za deželo Spodnjo Avstrijo. Zagotavljajo pomembna delovna mesta - kot SKAPA s 15 zaposlenimi - in se osredotočajo na trajnostne izdelke," je na slavnostni otvoritvi dejala deželna svetnica za gospodarstvo Dr. Petra Bohuslav.

SKAPA Holding GmbH se je pred dvema letoma z dvema hčerinskima družbama v ecoplus Beteiligungspark CCK Kottingbrunn naselil na 11.000 kvadratnih metrov velikem zemljišču v najeti stavbi. SKAPA Mining & Trading GmbH je že vrsto let dejavna v sektorju trgovanja s kovinami in predelave rude v Afriki, SKAPA Recycling GmbH pa je specializirana za recikliranje aluminijastih pločevink, odkupuje rabljene aluminijaste pločevinke po vsej Avstriji in reciklirane pločevinke UBC (Used Beverage Cans) prodaja izključno angleškemu partnerju. Izgradnja novega obrata UBC v ecoplus Beteiligungspark Kottingbrunn je bila potrebna zaradi povečanega povpraševanja po pločevinkah. Z novim obratom, v katerega je podjetje vložilo 500.000 evrov, je mogoče reciklirati približno 10 do 15 ton aluminijastih pločevink na dan oziroma približno 3.000 ton na leto. Posebnost te inovativne naprave je njena predelava v eni vrsti.

Poslovni park Craft Center Kottingbrunn, ki se razprostira na 45 hektarjih, je bil ustanovljen leta 2001 in je investicijski park ecoplus - 65 odstotkov ecoplus Beteiligungen GmbH, 30 odstotkov dežela Dunaj in 5 odstotkov občina Kottingbrunn. V tem času ima tu sedež devet podjetij s skoraj 700 delovnimi mesti.

Nazaj