Pogon za preradu koji je jedinstven u Europi: aluminijske limenke dobivaju drugi život u Kottingbrunnu | Ured pokrajinske vlade Donje Austrije, 01.01.2023. (ots.at)

by

Postrojenje za preradu jedinstveno u Europi: Aluminijske limenke dobivaju drugi život u Kottingbrunnu Posjet tvrtki LR Danninger u SKAPA Recycling GmbH.

St. Pölten (OTS/NLK) - SKAPA Recycling GmbH specijalizirana je za recikliranje aluminijskih limenki, kupuje rabljene aluminijske limenke u cijeloj Austriji i na međunarodnoj razini i prodaje reciklirane UBC (rabljene limenke za piće) partnerima širom svijeta. Tvrtka za reciklažu od 2010. godine upravlja postrojenjem za preradu UBC u poslovnom parku CCK u Kottingbrunnu. U 2017. godini tvrtka je proširila pogon s proizvodnom halom od 1.500 m².

Ministar ekonomije Jochen Danninger nedavno se tijekom posjeta tvrtki informirao o aktualnim zbivanjima i izazovima. „S inovativnim tvrtkama kao što je SKAPA Recycling GmbH, koje razvijaju održive procese u smislu kružnog gospodarstva, na najbolji mogući način pripremamo svoju poslovnu lokaciju za buduće izazove. S našom poslovnom agencijom ecoplus trenutno se također fokusiramo na teme usmjerene na budućnost kao što su klimatski prihvatljivo upravljanje, digitalizacija ili suradnja i mreže“, naglasio je Jochen Danninger, državni vijećnik za ekonomska pitanja.

„Ovdje u Kottingbrunnu uložili smo u sofisticirani pogon za preradu koji osigurava čistu preradu (99 posto) i koji u ovom obliku ne postoji u Europi. Trenutno pojačavamo kampanje prikupljanja diljem istočne Austrije, prikupljajući iz sustava/zajednica, događaja i drugih izvora. Uvijek smo se oslanjali na inovacije i nudili recikliranje od 'konzerve do limenke'", kaže Anton Skalnik, generalni direktor SKAPA Recycling GmbH.

Poslovni park CCK Kottingbrunn nalazi se u iznimno moćnoj i ekonomskoj regiji koja je u procvatu. Samo 25 km južno od Beča, u blizini južne autoputa i južne željeznice, ova lokacija ne ostavlja ništa poželjeti. Ovdje se trenutno nalazi 47 tvrtki s više od 1300 zaposlenih. Osim toga, poslovni park je izvrstan primjer naknadne upotrebe neiskorištenog brownfield lokacije s dodanom vrijednošću i velikim brojem radnih mjesta. U ovom slučaju radi se o nekadašnjem opsežnom poligonu proizvođača guma na kojem je izgrađen moderni poslovni park.

Kao državna poslovna agencija, ecoplus upravlja s ukupno 17 poslovnih parkova, u vlasništvu ili u vlasništvu, diljem Donje Austrije. "Radimo s velikom predanošću kako bismo tvrtkama u našim poslovnim parkovima ponudili najbolje moguće okvirne uvjete - uključujući i CCK Business Park Kottingbrunn", izvijestili su ecoplus generalni direktor Helmut Miernicki i izvršni direktor CCK Roland Zellhofer.

https://noe.orf.at/stories/3153193/

https://www.ots.at/presseaussendung/OTS_20220423_OTS0016/europaweit-einzigartige-aufbereitungsanlage-in-kottingbrunn-erhalten-aludosen-ein-zweites-leben

Go back