Proširenje u ecoplus Beteiligungspark Kottingbrunn

by

Inovativne tvrtke poput SKAPA od velike važnosti za Donju Austriju

Video uvod na njemačkom jeziku

Tvrtka za reciklažu SKAPA izgradila je pogon za preradu aluminijskih konzervi UBC u ecoplus Beteiligungspark Kottingbrunn, koji može reciklirati oko 3000 tona aluminijskih limenki godišnje. Ovih dana održalo se svečano otvorenje uz provincijskog vijećnika za gospodarstvo i tehnologiju Dr. Petra Bohuslav. "Inovativne tvrtke poput SKAPA Recycling GmbH od velike su važnosti za pokrajinu Donja Austrija. Oni osiguravaju važna radna mjesta - poput SKAPA sa svojih 15 zaposlenika - i usredotočuju se na održive proizvode", rekao je pokrajinski vijećnik za ekonomska pitanja Dr. Petra Bohuslav na svečanosti otvorenja.

SKAPA Holding GmbH naselio se prije dvije godine s dvije podružnice u ecoplus Beteiligungspark CCK Kottingbrunn na imanju od 11.000 četvornih metara u unajmljenoj zgradi. SKAPA Mining & Trading GmbH već godinama djeluje u sektoru trgovine metalima i preradi rude u Africi, SKAPA Recycling GmbH specijalizirala se za recikliranje aluminijskih limenki, kupuje rabljene aluminijske limenke diljem Austrije i plasira na tržište reciklirani UBC (rabljene konzerve za piće) ) limenke isključivo engleskom partneru. Izgradnja nove tvornice UBC u ecoplus Beteiligungspark Kottingbrunn postala je nužna zbog povećane potražnje za limenkama. S novim pogonom, u koji je tvrtka uložila 500.000 eura, moguće je reciklirati oko 10 do 15 tona aluminijskih limenki dnevno, odnosno oko 3.000 tona godišnje. Posebnost ovog inovativnog uređaja je njegova obrada u jednoj varijanti.

Poslovni obrtnički centar Kottingbrunn, koji se prostire na površini od 45 hektara, osnovan je 2001. godine i investicijski je park ecoplus - 65 posto ecoplus Beteiligungen GmbH, 30 posto bečke regije i 5 posto općine Kottingbrunn. U međuvremenu se ovdje nalazi devet tvrtki s gotovo 700 radnih mjesta.

Go back