UBC (használt italos dobozok)

2010 folyamán a SKAPA új piacot keresett a Kottingbrunnban található új gyártóüzemek fejlesztéséhez.

2011-ben a SKAPA Holding GmbH új leányvállalatot alapított, a SKAPA Recycling GmbH-t, amely a Bécsből Grazba vezető A2-es autópálya mentén, a Bécstől 30 km-re délre fekvő Kottingbrunnban található új gyártóüzemünkben működik.

A Bad Voeslau repülőtér és az A2-es autópálya közelében, egy erre a célra kijelölt ipari területen ideális helyen található, 14.000 m2 -en, 5.000 m2 -es raktárakkal és 300 m3 -es irodaterülettel rendelkező újrahasznosító üzemünk tökéletesen alkalmas arra, hogy fő piacainkat Ausztriában és környékén kezelje.

A döntést az UBC - használt italos dobozok - mint fő árucikk kiválasztása mellett hoztuk meg, és egy feldolgozó üzemet terveztünk, gyártottunk és telepítettünk saját magunk, az anyagmozgatás és feldolgozás terén szerzett korábbi tapasztalataink alapján.

Az UBC egy elárvult piacnak tekinthető Ausztriában, amelyet 1992 óta egy kvázi monopolhelyzetben lévő, a csomagolóanyag-gyártókat, töltőket és kereskedőket képviselő szervezet ellenőriz, rossz minőségben, rossz arányú újrahasznosítással. Az osztrák fogyasztói piacra bevezetett 12 000 tonna UBC-ből hivatalosan csak 6000 tonna kerül vissza az újrahasznosítási folyamatba, és végeredményben gyenge minőségű desox alumínium vagy más ötvözet. 2025-től átállnak a betétdíjas palackokra, így az elárvult piac fenntartható gyűjtési rendszerré alakul.

Mi, a SKAPA munkatársai 2011 óta azon vagyunk, hogy megváltoztassuk ezt a helyzetet. Befektettünk egy fejlett feldolgozósorba, és jelenleg felpörgetjük a gyűjtési műveleteket Kelet-Ausztria egész területén, gyűjtünk a közösségektől, rendezvényektől és más törmelékkereskedőktől.

A termékünk raklapokra szalagozott, tisztított & brikettált UBC, amelyet visszaszállítunk az erre szakosodott európai konzervdoboz-ötvözetgyártóknak. A konzervdobozról a konzervdobozra.